Siirryt pois www.adhd-tietoa.fi sivustolta. Olet siirtymässä sivustolle, jota Janssenin Yksityisyyden suoja koskevat ehdot eivät koske. Valitse OK jatkaaksesi.

ADHD lapsilla

ADHD voi aiheuttaa huomattavia vaikeuksia lapselle ja hänen ympäristölleen. Lapsen itsetunto voi heikentyä, hän voi kärsiä tunne- ja ihmissuhdeongelmista ja hänen koulumenestyksensä voi kärsiä. Keskivaikeaa tai vaikeaa ADHD:ta sairastaville lapsille voi myös kehittyä tavallista helpommin muita ongelmia, joita voivat olla ahdistus, masennus, epäsosiaalinen käyttäytyminen, riskikäyttäytyminen (esim. varomaton autolla ajo tai suojaamaton seksi), rikollisuus tai päihteiden väärinkäyttö. Perheeseen kohdistuva paine voi tällöin olla erittäin suuri.

Tiesitkö, että…

ADHD-oireita esiintyy 3–5 %:lla kaikista kouluikäisistä lapsista, ja oireet näkyvät yleensä selvimmin 6–12 vuoden iässä. Lue lisää siitä, minkälaista ADHD-oireisen lapsen elämä voi olla, kohdassa Teron tarina.

ADHD:n tunnistaminen voi olla hankalaa etenkin, jos tarkkaamattomuus on pääasiallinen oire. Ylivilkkausoireiden ollessa lieviä, lasta pidetään usein vain hajamielisenä ja uneksijana. Lääkärin arvio voi auttaa sulkemaan pois muita mahdollisia selityksiä. ADHD:n erottaa normaalista käyttäytymisestä oireiden määrä ja vaikeusaste.

 

Kuvissa esiintyvät henkilöt eivät liity sisältöön.